De juiste voeding voor jouw kind

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 om 14:30

Kinderen laten eten en drinken? Het lijkt zo simpel! In de praktijk kan dat bij jonge ouders best voor onzekerheid zorgen. Wanneer doe je het goed? Eet jouw kind juist graag en wil je opletten dat je het juiste geeft? Of heeft jouw kindje een hekel aan eten en ben je bang dat hij/zij te weinig eet? 

 

Maak van eten en drinken een feestje
Naast de voeding zelf, is de beleving een belangrijk onderdeel. Eten en drinken is een terugkerend dagelijks ritueel. Het motto van KliederZ is: knoeien mag. Wanneer jij jouw kindje zelf laat voelen, uitproberen, proeven en knoeien gaat eten spelenderwijs en met plezier. Lange mouw slabben ontzorgen jou daarbij, je hoeft niet bang te zijn voor vlekken.


Eettips voor baby’s en kinderen
Voor een gezellige ontspannen sfeer kan een leuk aangeklede tafel helpen. Of denk aan leuk kinderservies en kinderbestek. Een andere tip is de manier van opdienen. Wees creatief met kindervoeding, de vorm, hoe bied je een boterham aan en wat voor keuze heeft het kindje zelf? Opdienen op een grote schaal en zelf mogen kiezen werkt!


Recepten voor kinderen

Het Voedingscentrum geeft ouders adviezen over voeding: wat is juist wel gezond en wat kun je beter laten? In een informatief online magazine van het Voedingscentrum staan daarnaast handige tips en lekkere kinderrecepten. Leuk om eens door te bladeren! Je leest het hier.

Wij wensen jullie lekkere en gezellige maaltijden toe!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.