Kwijlende Baby: wat zijn de Beste Kwijlslabben?

Gepubliceerd op 22 juni 2021 om 14:51

Iedere jonge moeder of vader heeft er wel een tijdje mee te maken: een baby die veel kwijlt. Je maakt net het mondje van jouw kind schoon en daar komt weer een stroom van speeksel. Pfff, zo blijf je afvegen! 

 

Gelukkig is er een fijne oplossing voor ouder en kind. Slabbetjes zijn de uitkomst om jouw kind schoon te houden. Slabbetjes zorgen ervoor dat het kwijl van een baby wordt opgevangen en niet in de nek of op kleding komt. Leer meer over waarom jouw baby kwijlt en zie welke slabben dit het beste aanpakken!

 

Waarom kwijlt een baby?

Er zijn meerdere redenen waarom een baby veel kwijlt. Vaak heeft het te maken met de gezondheid van de baby. Een baby kan meer speekselvorming hebben als de tandjes door beginnen te komen. Kwijlt zorgt er ook voor dat een kind makkelijker kan slikken, bovendien maakt kwijl het eten nat en vochtig waardoor een baby sneller vast voedsel leert eten. Daarbij breekt kwijl zetmeel en eiwitten, die vervolgens het tandvlees weer beschermen. 

 

Zoals je merkt zitten er veel goede functies aan kwijlen.

Een baby zal in de eerste maanden niet veel kwijlen, omdat ze voornamelijk op de rug liggen. Wanneer ze op de buik liggen is het daarentegen mogelijk dat ze wel gaan kwijlen. 

 

Vooral wanneer een baby rond de 6 maanden oud is zal er veel gekwijld worden. Ze beginnen dan te brabbelen of zelfs bellen te blazen (een favoriet!). Wanneer ze in deze ontwikkelingsfase zitten ontdekken ze veel dingen met hun handen en mond. Dan speelt kwijl een belangrijke rol. Zo blijft het kwijlen dus extremer worden, daar hebben wij de oplossing voor!

De grootste reden van kwijlen: nieuwe tandjes

Een van de meest voorkomende oorzaken van veel kwijlen zijn doorkomende tanden. De meeste baby’s krijgen nieuwe tandjes wanneer ze ongeveer 6 maanden oud zijn en dit gaat gepaard met de productie van veel kwijl en speekselvorming. Dit is dus ontzettend normaal. 

 

Een kwijlslab is dan echter geen overbodige luxe! Welke kwijlslabben moet je kopen voor jouw baby?

 

Een kwijldoekje of een kwijlslabber?

Er zijn meerdere opties wanneer het gaat om kwijl afvegen of kwijl weghalen. Je kunt een kwijldoekje kopen en het speeksel zelf afvegen van de mond, echter is de kans groot dat je af en toe een sliert mist! Je kunt immers niet constant met een oog naar de baby kijken. Dit is niet heel praktisch.

 

Een beter idee is om voor een kwijlslabber te gaan. We raden aan om puntslabben te kopen. Puntslabben, ook wel kwijlslabben, bandana bibs of bandana slabben genoemd, zorgen ervoor dat de kwijl van jouw baby altijd wordt opgevangen. Zo komt het speeksel niet in de nek en houdt het gelijk de kleding droog en schoon! 

 

Bij KliederZ zijn de bandana slabben niet alleen functioneel, maar zien er ook leuk uit met een uniek design!

 

Een tere huid

Heeft jouw kleintje snel last van een tere huid? Dan is een hydrofiele slab een goede oplossing. Hydrofiele stof staat bekend als een baby stof. Hydrofiel is vochtabsorberend en extra zacht en licht om te dragen. Dit is ideaal tegen uitslag of bij een  gevoelige huid. 

Waarom 2-laagse Slabben de vinding van de eeuw zijn

Bij KliederZ hebben we veel ervaring met kwijlende baby’s. Daarom weten we hoe belangrijk het is om voor hoge kwaliteit slabben te gaan, zodat jouw baby de beste verzorging heeft. Zeker met kwijlen is het belangrijk dat de slab geen vocht doorlaat. Met een puntslab hoef je niet zo vaak droge kleding aan te trekken en hoef je ook een stuk minder te wassen.

 

Daarom is de beste oplossing om 2-laagse bandana bibs te kopen. KliederZ puntslabben zijn gemaakt uit katoen en fleece. 

 

  • De bovenste laag is gemaakt van organisch katoen om het vocht zo goed mogelijk vast te houden.
  • De onderste laag van fleece zorgt er vervolgens voor dat de kleding onder de slab droog blijft en lekker zacht en comfortabel is om te dragen.

 

Zo bescherm je de kleding en is jouw baby zo comfortabel mogelijk!

Vergeet de vieze slab niet regelmatig te verwisselen

Koop meerdere slabbetjes zodat je gedurende de dag makkelijk de slab met speeksel en kwijl kan verwisselen. De baby kan namelijk een geïrriteerde huid krijgen wanneer kwijldoekjes of kwijlslabben te nat worden. Ook wanneer een aantal slabbertjes in de was zitten kom je met een set nooit tekort. Zo ben je verzekerd van een schoon en frisse baby!

 

Om voordeliger uit te zijn kun je slabben in sets van 3 of sets van 6 kopen.

 

Krijgt jouw baby toch uitslag door het vele kwijlen? Dan doet een beetje babyzalf (zoals sudocrem) wonderen!

 

Meer slabben voor minder wassen: Eetslabben en Mouwslabben

Naast kwijlen zul je als kersverse ouder ook te maken krijgen met geklieder tijdens het eten. Wij noemen ze vlekken van plezier! Als ouder wil je deze ontdekkingen en ontwikkeling niet tegen gaan. Daarom kan jouw kind met KliederZ slabben nu genieten van kliederen zonder kleren vies te maken. Een slabbertje is niet beperkt tot alleen maar bescherming tegen kleding, er bestaat ook een uitgebreide keuze aan eetslabben ter bescherming van kleding.


Wil je samen vlekken van plezier maken? Bekijk dan ons aanbod hippe eetslabben en leuke mouwslabben!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.