• Verzendkosten slechts €2,95   
 • GRATIS verzending vanaf €30,- in Nederland
 • Voor 16:00u besteld = direct verzonden
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren
 • GRATIS cadeauservice

Kwijlende Baby: wat zijn de Beste Kwijlslabben?

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 14:51

Iedere ouder heeft er wel een tijdje mee te maken: een baby die veel kwijlt. Je maakt net het mondje van jouw kind schoon en daar komt weer een stroom van speeksel. Pfff, zo blijf je afvegen! 

 

Gelukkig is er een fijne oplossing voor ouder en kind. Slabbetjes zorgen ervoor dat het kwijl van een baby wordt opgevangen en niet in de nek of op kleding komt. Lees waarom jouw baby kwijlt en zie welke slabben dit het beste tegengaan!

 

Waarom kwijlt een baby?

Er zijn meerdere redenen waarom een baby veel kwijlt. Vaak heeft het te maken met de gezondheid van de baby. 

 • Er komen tandjes door
 • Het maakt slikken makkelijker.
 • Het maakt het eten nat en vochtig, wanneer de baby vast voedsel leert eten.
 • Het breekt zetmeel en eiwitten af. 
 • Het beschermt het tandvlees.

 

Een baby zal in de eerste maanden niet veel kwijlen, omdat ze voornamelijk op de rug liggen. Wanneer ze op de buik liggen kunnen ze echter wel gaan kwijlen. 

 

Vooral wanneer een baby rond de 6 maanden oud is zal er veel gekwijld worden. Ze beginnen dan te brabbelen of zelfs bellen te blazen (een favoriet!). Wanneer ze in deze ontwikkelingsfase zitten ontdekken ze veel dingen met hun handen en mond. Dan speelt speeksel een belangrijke rol. 

 

De hoofdoorzaak van kwijlen: nieuwe tandjes

Een van de meest voorkomende oorzaken van veel kwijlen zijn doorkomende tanden. De meeste baby’s krijgen nieuwe tandjes wanneer ze ongeveer 6 maanden oud zijn en dit gaat gepaard met de productie van veel kwijl. Dit is dus heel normaal. 

 

Een kwijlslab is dan echter geen overbodige luxe! Welke kwijlslabben moet je kopen voor jouw baby?

 

Een kwijldoekje of een kwijlslabber?

Er zijn meerdere opties wanneer het gaat om kwijl afvegen. Je kunt een kwijldoekje kopen en het speeksel zelf afvegen van de mond, echter is de kans groot dat je af en toe een sliert mist! Je kunt immers niet constant met een oog naar de baby kijken. Dit is niet heel praktisch.

 

Wij adviseren om puntslabben te kopen. Puntslabben, ook wel kwijlslabben, bandana bibs of bandana slabben genoemd, zorgen ervoor dat de kwijl van jouw baby altijd wordt opgevangen. Zo komt het speeksel niet in de nek en houdt het gelijk de kleding droog en schoon! 

 

Bij KliederZ zijn de bandana slabben niet alleen functioneel, maar zien er ook leuk uit met een uniek design!

 

Een tere huid

Heeft jouw kleintje snel last van een tere huid? Dan is een hydrofiele slab een goede oplossing. Hydrofiele stof staat bekend als een baby stof. Hydrofiel is vochtabsorberend en extra zacht en licht om te dragen. Dit is ideaal tegen uitslag of bij een  gevoelige huid. 

Waarom 2-laagse Slabben een must-have zijn

Bij KliederZ hebben wij zelf ook te maken gehad met kwijlende kinderen. Daarom weten we hoe belangrijk het is om voor hoge kwaliteit slabben te gaan. Zeker met kwijlen is het belangrijk dat de slab geen vocht doorlaat. Met een puntslab hoef je niet zo vaak droge kleding aan te trekken.

 

Daarom is de beste oplossing om 2-laagse bandana bibs te kopen. KliederZ puntslabben zijn gemaakt uit katoen en fleece. 

 

 • De bovenste laag is gemaakt van organisch katoen om het vocht zo goed mogelijk vast te houden.
 • De onderste laag van fleece zorgt er vervolgens voor dat de kleding onder de slab droog blijft en lekker zacht en comfortabel is om te dragen.

 

Zo bescherm je de kleding en is jouw baby zo comfortabel mogelijk!

Verwissel de slab regelmatig

Koop meerdere slabbetjes zodat je gedurende de dag makkelijk de natte slab kan verwisselen. De baby kan namelijk een geïrriteerde huid krijgen wanneer kwijldoekjes of kwijlslabben te nat worden. Ook wanneer er een aantal slabbertjes in de was zitten kom je met een set nooit tekort. Zo ben je verzekerd van een schoon en fris gevoel!

 

Krijgt jouw baby toch uitslag door het vele kwijlen? Dan doet een beetje babyzalf (zoals sudocrem) wonderen!

 

Om voordeliger uit te zijn kun je slabben in sets van 3 of sets van 6 kopen. Zie hieronder bijvoorbeeld onze populairste slabbetjes!

 

Ik wil meer slabben: Eetslabben en Mouwslabben

Naast kwijlen zul je als kersverse ouder ook te maken krijgen met geklieder tijdens het eten. Wij noemen ze vlekken van plezier! Als ouder wil je deze ontdekkingen en ontwikkeling niet tegen gaan. Daarom kan jouw kind met KliederZ slabben nu genieten van kliederen zonder kleren vies te maken.

 

Wil je samen vlekken van plezier maken? Bekijk dan ons aanbod hippe eetslabben en leuke mouwslabben!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.