Waarom je GEEN Goedkope Slabbetjes moet Kopen

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 15:32

Alles voor de gezondheid en comfort van jouw baby

Wat is het toch verleidend: goedkope slabbetjes vanaf €1,-. Dit is voor iedereen moeilijk te weerstaan. We denken al heel snel dat we veel geld besparen, het ook gewoon prima kwaliteit is, en dat onze baby het verschil niet voelt... maar is dat wel zo??

Als ouders merkten wij de valkuilen van goedkope slabbetjes. Mede om deze reden zijn wij dan ook KliederZ begonnen met onze eigen kwalitatieve slabbetjes. Wij zullen je uitleggen waarom je eigenlijk geen goedkope slabbetjes moet kopen voor jouw kleintje.

Wat zijn gemiddelde prijzen van slabbetjes?

Puntslabben: voor een set van 6 bandana slabben zit je al snel aan de €24,- voor betrouwbare kwaliteit.

Eetslabben: een set van 5 á 6 standaard eetslabben zit tegen of over de €25,-. Bij siliconen slabben is een set van 3 ongeveer €15,-.

Mouwslabben: een set van 2 slabben met lange mouwen kost ongeveer €20,-.

Dit is de gemiddelde prijs voor goede kwaliteit slabbetjes. Daar gaan onze €1,- slabbetjes al snel de deur mee uit.

 

Maar wat is nu het werkelijke verschil?

Goedkope slab vs. kwaliteit slab

Wat zijn de verschillen tussen een goedkope slab en een kwaliteit slab? En hoe merk je het verschil? Het is van belang dat je de antwoorden op deze vragen als ouder weet. Er kunnen namelijk diverse gevolgen aan zitten. Hieronder vertellen we je precies over de verschillende kenmerken van een slabbetje.

De kwaliteit van de stof

Het is van belang dat we zien van welke stof de slab gemaakt is. Er zijn een aantal stoffen die goed zijn en een aantal die je als ouder liever wilt vermijden. Waarom? Baby’s kunnen last hebben van goedkopere stoffen in de vorm van:

 

  • Huiduitslag krijgen
  • Allergische reacties krijgen
  • Bij hogere temperaturen kunnen diverse stoffen smelten
  • Niet volledig vocht-absorberend
  • Behandeld met chemicaliën
  • Schadelijk voor het milieu

De beste stoffen zijn o.a. katoen en linnen

De slechtste stoffen zijn Acryl en Nylon. Enkele euro’s meer of minder kunnen dus veel verschil maken in de kwaliteit!


Lees ons uitgebreide artikel over stoffen in slabben voor een duidelijke uitleg.

De pasvorm

De pasvorm van een slab is ontzettend belangrijk voor het draagcomfort van de slab. Daarom zijn er veel voorgevormde slabbetjes (die uiteraard wat duurder uitvallen). De vorm maakt veel verschil. 

 

Zonder voorgevormde slab kan het allemaal net niet goed aansluiten, kunnen ze toch nog morsen, of zit de baby niet comfortabel.

De duurzaamheid

Hogere kwaliteit slabbetjes gaan uiteraard ook langer mee. En geloof ons maar dat je ze voor een lange tijd nodig zult hebben. Slabben worden gedragen vanaf 4 maanden tot aan 2 á 3 jaar. Een slab die langer meegaat is dan uiteindelijk toch meer waard.

Een leuke print op de slab

Het draait natuurlijk niet allemaal om stoffen en pasvormen, maar ook om de look. Bij goedkopere slabben kun je een neutrale kleur of print verwachten. Betaal je iets meer? Dan kun je opvallende, kleurrijke slabbetjes kopen met een leuk print!

Waar kun je goede kwaliteit slabben vinden?

Bij KliederZ natuurlijk! Wij bieden slabbetjes van hoge kwaliteit en leuk design aan. Onze hippe slabbers zijn onweerstaanbaar, dus kijk snel in onze uitgebreide collectie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.