Welke Soorten Slabbertjes zijn er?

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 12:34

Slabben, slabber, slabje: geinige woorden eigenlijk, waar komt het vandaan en welke soorten zijn er?

Het woord slabben betekent drinken, morsen, slobberen. Voor al dat morsen en slobberen werd de halslap al vroeg uitgevonden. Als je ‘halslap’ snel uitspreekt hoor je vanzelf de afkorting al ‘slap’ of ‘slab’. Daar komen weer slabben, slabber of kwijldoekjes vandaan.

 

Nu zijn baby’s, peuters en alles daartussenin natuurlijk experts in morsen en slobberen en kwijlen. Daarvoor is de slab in de loop der tijden aardig doorontwikkeld en naast functioneel ook een mode item geworden.

Welke soorten slabben zijn er?

  • Eetslabben
    • Katoenen eetslabben
    • Siliconen eetslabben met opvangbakje
  • Mouwslabben
    • Mouwslab zonder opvangzakje
    • Mouwslab met opvangzak

Maar welke soort is voor wat?

Puntslabben:

De puntslab is heel praktisch! 

Je baby kan veel kwijlen door sabbelen of bij het doorkomen van de tandjes. Kwijl maakt het nekje en kleertjes al snel nat waardoor het tere babyhuidje kan gaan schrijnen en schraal worden. Dat kan pijnlijk zijn!! Om dit tegen te gaan hebben wij bij KliederZ daarom onze unieke puntslabben ontworpen!

 

Onze slabben zijn met meerdere functionaliteiten bedacht. Onze 2-laagse slabbetjes, van katoen en fleece, zijn waterafstotend om nattigheid tegen te gaan. Zo blijft jouw kindje droog. Daarnaast maakt de ultrazachte stof het dragen van deze kwijldoekjes extra comfortabel en komen ze in de hipste kleuren en modernste motiefjes.

Eetslabben:

Eerste fruithapje? Boterham met pindakaas of een bordje spaghetti of pap? De naam eetslab zegt het al, met de slabbers van KliederZ is jouw kind goed beschermt tegen vlekken en ongelukjes aan tafel. Leuke, stoere, hippe slabbetjes voor jouw baby, dreumes of peuter.

 

De slabben zien er niet alleen leuk uit, maar ze zijn ook nog praktisch. De slabbers zijn gemaakt van 2 lagen. De bovenste laag is gemaakt van 100% organisch katoen. Een bewuste en zachte keuze. De onderlaag is gemaakt van fleece. Mocht er dan toch nog wat vloeistof doorlekken, dan absorbeert het fleece dit. Altijd schoon en hip aan tafel!

 

En wil je wat duurzamers en erg praktisch ga dan voor de siliconen slabber.

De slab met opvangbakje is erg fijn, eten en drinken dat gemorst wordt loopt vanzelf naar beneden in de opvangzak. Doekje erover of uitspoelen, drogen en klaar ben je. Opgeruimd staat netjes! 

Voor Kliederz alleen het beste goed genoeg: de siliconen slab is 100% voedselveilig, zacht en soepel en verstelbaar! En ook weer in de modernste zachte en stoere kleuren.

Mouwslabben:

De mouwslab ook wel kliederschort genoemd is een slabber met lange mouwen.

Deze lange mouw slabber is geschikt voor je peuter of kleuter die zelf wil gaan eten en experimenteren. Vanaf ongeveer 6 maanden begint het grote leerproces van proeven, ruiken en voelen. Het vergt een goede oog- en handcoördinatie van je kleine dreumes om dat lepeltje of stukje fruit in één goede beweging in de mond te krijgen. Dat levert fantastische fotomomentjes op maar ook een hoop geklieder! En dan hebben we het nog niet over die mooie kleurplaten die geverfd moeten worden. 

 

De lange mouwslab of kliederschort is ideaal!! De op Nederlandse kinderen gevoerde maten bij Kliederz! zijn lang genoeg aan de armpjes en op het lijfje!

De mooie kleertjes blijven gespaard en ze komen in super leuke en grappige motieven en kleuren. 

Complete collectie slabben

Op zoek naar de ideale slabbetjes voor jouw kleintje? Bekijk dan de uitgebreide collectie slabbertjes van KliederZ. Leuk om te geven als kraamcadeau of gewoon omdat het kan! Jouw kleine kan zonder zorgen de wereld ontdekken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.