• Verzendkosten slechts €2,95   
  • GRATIS verzending vanaf €35,- in Nederland
  • Binnen 24 uur verzonden
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Slabben, hoeveel heb je er nodig?

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 12:45

Dit is een vraag die vaker terugkomt bij KLIEDERZ!

Hieronder geven we je uitleg en een eerste richtlijn voor onze diverse modellen slabbetjes.

 

Bij je eerste uitzet voor je nog ongeboren kindje zitten geen slabbetjes, die staan niet op de lijst. Dat komt omdat je deze als je baby net geboren is die nog niet nodig hebt. Dan volstaan spuugdoekjes voor over je schouder of monddoekjes.

 

Wanneer ga je slabben dan gebruiken?

Ieder kind is natuurlijk anders, sommige kleintjes hebben last van reflux, andere maken veel speeksel aan en kwijlen. Andere schatjes hebben nergens last van. Het zijn net mensen, allemaal verschillend! Later wordt het experimenteren met vloeibaar en vast voedsel en spelen. Allemaal verschillende fases en daarbij horen ook verschillende slabbers.

 

Puntslabben

Ongeveer vanaf 3 maanden begin je met slabjes, de fijnste, als ze nog zo klein zijn, worden de puntslabben of ook wel bandana genoemd. Deze zijn eenvoudig aan de hals aan te brengen met drukknoopjes, zodat deze nooit te strak kan zitten. Slabben over het hoofdje trekken is misschien eenvoudiger, maar daar kan ook duw en trekwerk aan te pas komen en dat kan gevaar opleveren voor de baby’s hoofd en nekje.

 

Hoeveel puntslabben heb je nodig?

Puntslabben: daar kun je er wel veel van gebruiken, een aantal wordt al snel een stuk of 10 tot 20. 

 

Als je kleine veel last heeft van kwijlen of reflux gaan er zo een paar doorheen op een dag en ook al nemen ze heel goed vocht op, uiteindelijk worden ze toch vochtig en dat kan een schraal en schrijnend huidje opleveren. Gemorste of teruggegeven (reflux) voeding gaat ook ruiken en natuurlijk zitten er altijd een paar slabben in de wasmand. 

 

Bijkomend geluk: ze zijn natuurlijk ook super hip, staan stoer en lief en houden ze je kind ook lekker warm aan de hals. Het is ook een mode item. Ook bij een extra tere huid kun je kiezen voor hydrofiele slabbetjes. Extra vochtabsorberend en zacht voor de huid!

 

Eetslabben 

De naam zegt natuurlijk alles!  

De fruit- of groentehapjes: de eerste keren is het proeven, voelen en ruiken en soms is dat even wennen of smaakt het gewoon vies. Je kent allemaal wel die mooie gekke gezichtjes die daarbij getrokken worden, mooie fotomomentjes. Maar ook het goed in het mondje krijgen is een hele kunst en vergt veel oefening, morsen en kliederen gegarandeerd.

Hoeveel eetslabben heb je nodig?

Reken maar op 1 eetslab per dag.

 

Hiervoor zijn de eetslabben ideaal, lekker groot, goed absorberend en makkelijk aan te doen en op maat te maken. Vaak kun je deze maar een paar keer gebruiken op een dag (als je dat al haalt) dus ook hier heb je er zeker een aantal van nodig. 1 per dag en daarnaast ligt het eraan hoe vaak je de wasmachine aanzet en hoe schoon en net je dreumes is.

 

Siliconen slab met opvangbakje

Wil je wat duurzamer te werk ga dan voor de siliconen slabber, hij komt met handig opvangbakje, dus alles loopt niet op de kleertjes die blijven lekker schoon en droog. Deze rubberachtige slab is eenvoudig af te spoelen en te drogen.

Hoeveel siliconen slabben heb je nodig?

Hiervan heb je er maar een stuk of 2 van nodig.

 

Mouwslab of kliederschort

De mouwslab ook wel kliederschort genoemd is een slabber met lange mouwen. Ideaal voor je peuter of kleuter die zelf gaat experimenteren met zelfstandig leren eten. Super handig zijn ze ook als je samen met je dreumes wilt knutselen en spelen. Door de lange mouw en handig lange voorschoot wordt samen spelen een feest! Feest voorbij? Schort uit en je lieverd is weer klaar voor het volgende avontuur!

Hoeveel mouwslabben heb je nodig?

Ook hier zijn 2 of 3 schorten erg praktisch!

 

Dit zijn natuurlijk richtlijnen, alles is afhankelijk van je kleine prins of prinses. Heb je een net proper kind of een lekkere robbedoes. Begin met een aantal slabbetjes, je kunt altijd bijbestellen. 

Voordeel slabbetjes in setjes van 3 of 6

Bij KliederZ helpen wij kersverse ouders graag! Daarom verkopen wij onze slabbetjes in setjes van 3 of 6 zodat je altijd genoeg slabbetjes op voorraad hebt. Jouw kleintje is er helemaal klaar voor!

Bekijk onze uitgebreide collectie in onze webshop!
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.