Hydrofiel, wat is dat eigenlijk?

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 11:29

Hydrofiel, zo’n woord dat je leest en eigenlijk niet precies weet wat het inhoud.

 

Nou daar komt tie dan (ook wij hebben het opgezocht, hhmmm) letterlijk:

waterminnend, eigenschap van een stof om krachtig water aan zich te binden of te absorberen.

In de encyclopedie: 1. stof eigenschap 2. veel water eisend 3. vochtaantrekkend 4. vochtopzuigend 5. wateraantrekkend 6. wateropslorpend.

 

En met die laatste waren wij van KliederZ natuurlijk blij tijdens onze zoektocht naar de beste fijne stoffen voor baby’s. Water opslorpende slabjes, het klinkt zo leuk!

 

Nu kent iedereen, zeker de opa’s en oma’s van nu, de hydrofiele luier. Vroeger had je geen wegwerpluiers en moest je het doen met luiers van hydrofiel katoen.

Daar had je er heel veel van nodig dus naast dat ze werden gebruikt als luiers deden ze ook dienst voor een hoop andere zaken. Zo waren ze fijn als handdoek, spuuglap, inbakerdoek, lakentje in warme zomers en ook in de wandelwagen werden ze gebruikt als zonnescherm en bij het verschonen onderweg ideaal als aankleeddoek.

 

Is hydrofiel katoen dan niet suf en oubollig? Welnee!! 

Tegenwoordig is het gemaakt van 100% biologisch, organisch, eco-vriendelijk katoen, helemaal hip dus.

Maar waarom zou je hydrofiel katoen als slab kiezen voor je baby?

Doordat het zonder chemicaliën geproduceerd wordt, is het heel fijn voor het gevoelige, tere huidje van baby’s, zeker als ze een allergische aanleg of eczeem hebben. Je zoekt voor deze huid daarnaast ook lichte luchtige en vooral goed ademende stoffen. 

 

Voor de hydrofielslabber wordt het katoen op een speciale manier geweven, het bestaat uit 2 dunne lagen die tijdens het weven met elkaar verbonden worden in een vierkant motief.

Door deze weeftechniek is het superzacht, dun dus licht en luchtig, ademend, sterk absorberend en toch snel droog. Op 40 graden wasbaar, liever niet in de droogtrommel (tegen krimpen) en strijken kan op de laagste temperatuur, maar is niet nodig. Het krimpt +/- 8%, maar dat maakt de stof nog zachter en dikker.

 

Hydrofiele slabbetjes van KliederZ

De hydrofiele slabben van KliederZ komen in mooie hippe eigentijdse kleuren, te combineren bij elke toffe outfit van je kleintje. Deze slabbetjes gaan nog jaren mee!

Net als vroeger bij oma!

 

Jouw kleintje draagt een comfortabele, licht slab en heeft geen last van kwijlen of speeksel. Dat is extra fijn voor kind en ouder. Bekijk onze collectie hydrofiele slabbers in onze webshop voor de hipste en leukste kleuren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.