Dagje uit met je baby, dreumes of peuter: wat moet je meenemen?

Gepubliceerd op 24 maart 2021 om 14:32

De lente komt er weer aan, daar hebben we zo op gewacht! Lekker buiten spelen, wandelen of naar de kinderboerderij, dat is genieten. Wil jij een dagje uit met jouw baby, dreumes of peuter? Dan zijn er een aantal dingen op mee te nemen op pad.

Goed voorbereid zijn is ons advies. Je wilt ver van huis namelijk niet voor verrassingen komen te staan: een vieze luier, een lege drinkfles, of natte kleding door kwijlen… het kan je allemaal overkomen, ook wanneer je slechts een half uurtje van huis bent.

 

Ga jij een dagje weg? Bij KliederZ hebben wij een checklist gemaakt, met leuke ideetjes voor een uitje! 

Dagje weg buiten: waar kunnen we naartoe? 

Sta je te popelen om jouw baby, dreumes, of peuter ergens mee naartoe te nemen? Dan zijn er vele opties! Wij spreken uit ervaring wanneer wij buitentripjes adviseren. Om een of andere reden zijn dat de uitjes die kinderen bijblijven. Springen in de modder en spelen in het zand zijn daarbij favorieten! 

Wandelen met jouw kind

Wij kunnen het nooit laten om in het weekend te gaan wandelen in het bos of in andere natuurgebieden. Van de duinen tot lokale bospaden, er zijn overal leuke routes te ontdekken. 

Blotevoetenpad

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar er bestaan blotevoetenpaden. Blotevoetenpaden zijn speciaal aangelegd om met blote voeten door de natuur te lopen. Je kunt verschillende routes vinden door heel Nederland. Dit is ontzettend leuk voor kinderen, want je geeft ze vrijheid om natuur en verschillende ondergronden te ontdekken! 

Kabouterpaden

Helaas kunnen we niet altijd met de blote voeten overal lopen. Gelukkig zijn er daarom voor kleintjes kabouterpaden gemaakt. Dit zijn bospaden met een leuke twist: jouw kleintje mag op zoek naar aanwijzingen, mag over een klein parcour klimmen en mag op zoek naar kabouters. Benieuwd of er een route bij jou in de buurt is? Bekijk de routes van het staatsbosbeheer! 

 

Kinderboerderij

Jouw baby, dreumes of peuter zal het ontzettend leuk vinden om echte dieren van dichtbij te mogen zien en mogen voeren of aaien! Kinderboerderijen zijn een erg leuke en leerzame manier om in contact te komen met dieren. Zij leren veel over de natuur en mogen fijn knuffelen met konijntjes, geitjes en anderen. 

 

Strand of natuurgebieden met zandduinen

Fijne herinneringen worden gemaakt in het zand: zandkastelen bouwen, met de voeten spelen in het zand, en genieten van oceaan of uitzicht. Een dagje naar het strand zal jouw kleintje ontzettend leuk vinden! Is het strand iets te ver weg? Dan zijn er verschillende natuurgebieden met zandduinen, een echt speelveld voor kinderen. Denk aan de Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant bijvoorbeeld. 

 

Dagje uit checklist: baby, dreumes en peuter

Wat neem je mee in de luiertas van jouw baby, dreumes of peuter?

 • Luiers, doekjes en crème
 • Matje om te verschonen
 • Kwijlslabbetjes: puntslabben of hydrofiele slabben
 • Extra setjes kleding voor noodgevallen
 • Zonnebescherming
 • Kinderwagen, eventueel met kruik tegen kou
 • Fopspeen
 • Dekentje of slaapzak
 • EHBO-kitje

 

Welk eten en drinken neem je mee?

 • Bij borstvoeding: neem genoeg drinken voor jezelf mee om voldoende moedermelk aan te kunnen maken. Vergeet dan ook niet zoogkompressen! 
 • Bij flesvoeding: neem twee thermosflessen mee: één met gekookt, heet water mee en één met koud water. Hiermee meet je verschillende voedingen af, want dit kun je eenvoudig mengen.
 • Bij vaste voeding: neem lekkere boterhammetjes, snacks, en vers fruit mee! Vergeet dan niet om eventueel eetslabbetjes mee te nemen om vlekken te voorkomen. Je kunt ook leuke broodtrommeltjes meenemen voor jouw kleintje. 
 • Extra eten of drinken meenemen kan ook zeker geen kwaad! 

 

Genoeg spulletjes voor onderweg! 

Mis je toch nog een aantal slabbetjes of eventueel een broodtrommel met fles voor onderweg? Op de KliederZ webshop vind je de leukste spulletjes voor jouw dagje uit! 

 

Bekijk ons uitgebreide assortiment en geniet van jouw dag! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.