Slabbetje of Slabbertje: wat is de juiste definitie?

Gepubliceerd op 1 juni 2021 om 08:29

Wat is de correctie definitie? Is het slabbetje of slabbertje? Het is een beetje verwarrend. Als experts op het gebied van slabbetjes en slabbertjes beantwoorden wij deze vraag voor jou! 

Wat is correct?

De juiste spelling is slabbetje, zonder R. 

 

Enkelvoud: slab.

Meervoud: slabben.

 

Een slab of slabbetje is ook bekend als: slabber of slabbertje (foutief), kwijldoek, kwijllap, morslap of bavette. 

 

Een slab is een kledingstuk dat door een baby, dreumes, of peuter wordt gedragen om te voorkomen dat kleding vies wordt door kwijl, knoeien of kliederen. 

 

Mag je slabber of slabbertje ook gebruiken?

Geen zorgen, niemand kijkt raar op als je slabber of slabbertje zegt. Wij gebruiken de term zelf ook regelmatig. Of je op internet nu een slabbetje of slabbertje zoekt, je zult dezelfde resultaten krijgen.

 

Waarom dit zo is ontstaan is weet niemand, maar er zijn veel mensen die dit woord gebruiken. Het zou zomaar kunnen dat slabbertje gewoon net iets lekkerder in de mond ligt.

Welke soorten en types slabben zijn er?

Er zijn vele variaties slabben verkrijgbaar:

 

Dit zijn enkele populaire soorten slabbetjes. Ook hebben deze soorten slabben ieder een eigen functie en doel.

 

Puntslabben staan ook wel bekend als de kwijlslab. Dit slabbetje wordt door de dag gedragen en houdt speeksel tegen. Een erg praktisch slabbetje.

 

Mouwslabben worden gedragen wanneer kinderen er een echte kliederboel van maken. De mouwslab beschermt het torso en ook de armen van het kindje. Zo kunnen ze doorgaan met kliederen zonder hun kleertjes vies te maken. Populair onder de echte knoeiers.

 

Eetslabben, de naam zegt het al, worden gebruikt tijdens het eten en drinken. Kinderen kunnen nog wel eens morsen tijdens het eten. Eetslabben helpen tegen vieze kleertjes en vallend eten op de grond. Katoenen slabben werken goed om de kleding schoon te houden en siliconen slabben om te voorkomen dat eten op de grond of op het kind valt. 

Van welk materiaal zijn slabben gemaakt?

Slabbetjes kunnen gemaakt zijn van verschillende stoffen, denk aan katoen, fleece, siliconen, neopreen, nylon, en meer. Je kunt zelf ontdekken welke stof fijn is bij gebruik en vooral welke de baby comfortabel vindt zitten. Test verschillende soorten slabben en je merkt vanzelf een voorkeur.

 

Bij KliederZ maken wij onze stoffen slabben met 2 lagen: katoen en fleece. Het 100% organische katoen houdt water tegen en is fijn zacht van materiaal. Het waterafstotende fleece houdt vocht vast zodat de kleertjes van de baby niet nat worden. 

 

Daarnaast zijn onze siliconen slabbetjes ook populair met 100% voedselveilige siliconen.

Ontdek de slabbetjes van KliederZ

Bij KliederZ verkopen wij verschillende soorten slabbetjes met een uniek design. Geen saaie ontwerpen, maar frisse, hippe design slabben. Naast het design zijn deze slabbetjes met zorg gemaakt. Goede kwaliteit slabben zijn namelijk erg belangrijk voor het draagcomfort voor je kindje. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor meer.

 

Van eetslabben tot mouwslabben, bij KliederZ kun je alles vinden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.